Middengebied Zuidplaspolder 1

Chw bestemmingsplan Middengebied Zuidplaspolder 1

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Chw bestemmingsplan Zuidplaspolder 1’ met de daarbij behorende toelichting, regels, verbeelding en bijlagen liggen met ingang van woensdag 29 mei 2024 gedurende zes weken ter inzage in het Klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Online inzien

De stukken zijn digitaal te raadplegen op het Omgevingsloket (www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart) (vul in bij document zoeken: Chw bestemmingsplan Middengebied Zuidplaspolder 1 of NL.IMRO.1892.BpMiddenZuidplasp1-Va01). De pdf-bestanden zijn op aanvraag beschikbaar.

De officiële kennisgeving is te vinden op www.officielebekendmakingen.nl.

Vaststelling bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen komen ten eerste voort uit het verwerken van zienswijzen die over het ontwerp zijn ingediend. Ten tweede uit ambtshalve wijzigingen, zoals administratieve correcties of aanvullingen op de regels en verbeelding om het plan te verbeteren. Ten derde heeft de gemeenteraad een aantal amendementen aangenomen ter aanpassing van het plan. Via www.zuidplas.nl/denieuwezuidplaspolder vindt u een overzicht van alle aanpassingen die hebben plaatsgevonden. 
Crisis- en herstelwet 
Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan zal de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing zijn. Het plangebied is aangewezen als bestemmingsplan met verbrede reikwijdte en artikel 7c, 7w en 7ad van het besluit Chw is van toepassing. 
Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zullen zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit betekent dat:

  1. alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen,
  2. het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en
  3. de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

In het beroepschrift dient ook te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

U wilt beroep instellen over het raadsbesluit

Als u het niet eens bent met het raadsbesluit kunt u hiertegen tot en met 09 juli 2024 beroep indienen bij de Raad van State. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het kan tevens digitaal worden ingediend bij de Raad van State via www.loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op de procedure. Het indienen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het plan is alleen nog niet onherroepelijk.

U wilt schorsende werking vragen

Als onmiddellijke spoed dit vereist, bestaat de mogelijkheid om een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening over het bestemmingsplan in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Dit verzoek kan tevens digitaal worden ingediend bij de Raad van State via www.loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Dit levert een schorsende werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan op.